Із меморіальної дошки полеглому захиснику викрали букет із тридцяти троянд, принесений до дня його народження

Продавчиня квітів розповіла, що все частіше хлопці крадуть букети від загиблих Героїв для своїх дівчат

фото: ФБ/Калуська міська рада

У місті Калуш на Івано-Франківщині викрали квіти із меморіальної дошки  Герою, який віддав своє життя за Україну.

Про це повідомили на сторінці Калуської міської ради у ФБ.

«З пам’ятної дошки полеглому Герою поцупили квіти. 30 білих троянд, які принесла бабуся, коли відкривали пам’ятну дошку її внуку – Герою, який віддав своє життя за Україну. У той день полеглому бійцю мало б виповнитися 30 років… Тому і символічно 30 троянд зі сльозами та в скорботі принесла бабуся. Поклала їх поруч з меморіальною дошкою, з котрої щиро всміхався солдат, якому ще б жити та жити...», зазначається у повідомленні.

фото: ФБ/Калуська міська рада

На наступний день, на жаль, квіти зникли… Продавчиня квітів, у якої купували новий букет працівники установи (як же без білих троянд від бабусі!), зазначила, що то не поодинокий випадок, коли хлопці для своїх дівчат крадуть квіти від загиблих наших Героїв, йдеться у дописі Калуської міської ради.

«А комусь подарували оберемок білих троянд…», відмічається у дописі…

Як повідомляло «Суспільне», Роман Кава пішов на фронт у грудні 2022 року. Воював у складі 81 аеромобільної бригади. Був навідником аеромобільного взводу.  Роман Кава загинув 17 червня 2023 року на Луганщині. 

Читайте також: на Київщині дві жінки забрали вазони з могил загиблих військових.

Міський голова Калуської громади Андрій Найда розповів, що раніше, під час ворожого мінометного обстрілу на Донеччині, загинув батько Романа — Микола Кава. Могили батька й сина — навпроти одна одної.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий