Ізраїль і ХАМАС погодилися продовжити перемир'я: які умови

Ще на два дні

ФОТО: ілюстративне

Між Ізраїлем та палестинським радикальним угрупуванням ХАМАС о 7:00 24 листопада розпочалося чотириденне перемир'я, укладене за посередництва Катару. Однак сторони досягли домовленості про продовження тимчасового перемир’я ще на два дні. Таку домовленість між сторонами підтвердили в адміністрації президента Джо Байдена та речник міністерства закордонних справ Катару Маджед аль-Ансарі.

«В рамках поточного посередництва було досягнуто домовленості про продовження гуманітарної паузи ще на два дні в секторі Газа», – написав він у соцмережі X (колишній Твіттер).

ХАМАС також заявив, що домовився про дводенне продовження перемир'я за посередництва Катару і Єгипту.

«Було досягнуто домовленості з братами в Катарі та Єгипті про продовження тимчасового гуманітарного перемир’я ще на два дні на тих самих умовах, що й у попередньому перемир’ї», – сказав офіційний представник ХАМАС у телефонній розмові з Reuters.

Від Ізраїлю поки що не було офіційних коментарів, але досягнення домовленості підтвердив представник Білого дому Джон Кірбі.

Як пише Times of Israel, Кірбі пояснив, що за додаткові два дні перемир’я ще 20 ізраїльських жінок і дітей будуть звільнені з полону ХАМАС.

Угода про чотириденне припинення вогню від самого початку передбачала можливість його пролонгації за умови, що ХАМАС оплачуватиме кожен наступний день тиші, відпускаючи по 10 заручників.

Кірбі також розповів, що з сьогоднішнім звільненням вже четвертої групи заручників виникла затримка, оскільки ХАМАС спочатку планував звільнити кількох дітей, а їхніх матерів залишити в полоні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк