Ізраїль отримує зброю, яку мали відправити Україні, - дипломат

У світі є ті, хто вважає, що війна в Україні завершилася, зазначив посол України в Туреччині

фото: аa.com.tr

Війна між Ізраїлем і ХАМАСом у Секторі Гази вплинула на допомогу Україні з боку західних країн озброєнням. Крім того, вона шкодить і сприйняттю російсько-української війни.

Як повідомляє УНІАН, таку думку висловив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю турецьким ЗМІ. «Міжнародні ЗМІ звернули увагу на цей напрямок, війну між Ізраїлем та ХАМАСом, тому є ті, хто вважає, що війна в Україні закінчилася», - заявив дипломат.

Посол зазначив, що зброя, яку планують передати Україні, відправляється до Ізраїлю. А фактором, що впливає на допомогу Україні, є внутрішньополітична динаміка в західних країнах.

Прикладом такої динаміки він назвав майбутні президентські вибори в США, позицію урядів Угорщини та Словаччини, а також блокування українських вантажівок на кордоні в Польщі з боку фермерів.

Крім того, за словами посла, РФ вважає, що воює із Заходом і НАТО, а не з Україною. Підкресливши, що Київ знає про існування різних ідей у західних країнах щодо допомоги Україні, Боднар зазначив, що саме з цієї причини Україна почала нарощувати свої потужності з виробництва зброї.

У центрі уваги війна ХАМАС - Ізраїль: що треба знати

Бойовики ХАМАС 7 жовтня вдерлися в Ізраїль, вбивали людей, брали заручників й захоплювали територію. Повідомлялося, що жертвами атаки стали понад тисяча людей, і сотні осіб стали заручниками. Ізраїльські силовики зачистили свою територію від бойовиків, а потім влада Ізраїлю вирішила провести у Секторі Гази наземну операцію.

Читайте також: у США сенат схвалив оборонний бюджет для України та Ізраїлю.

США допомагають Ізраїлю боротися з ХАМАСом. Агентство Bloomberg писало, що Штати таємно надсилають ізраїльській стороні більше ракет та боєприпасів.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також