Ізраїль вдарив по Сектору Гази: ліквідовано командира «Ісламського джихаду»

В ізраїльському тилу в радіусі 80 км від сектора оголошено «особливу ситуацію»

Фото: інформативне

Сьогодні, 5 серпня, армія Ізраїлю почала військову операцію проти терористичної організації «Ісламський джихад» в секторі Газа. Завдано декілька ударів.

Про це повідомляє Міноборони Ізраїлю.

Наразі ізраїльська армія завдає ударів по об’єктах у секторі Гази. У радіусі 80 км в ізраїльському тилу оголошено «особливу ситуацію» для надання владі більших повноважень щодо цивільного населення з метою його захисту.

Конфлікту передував арешт лідера «Ісламського джихаду» Бассама ас-Сааді. Це сталося під час рейду в окупованому місті Дженін на Західному березі річки Йордан на початку цього тижня.

Палестинці погрожували Ізраїлю атаками у відповідь за цей арешт. За кілька годин до початку операції міністр оборони Бені Ганц звернувся до палестинського «Ісламського джихаду» з попередженням про те, що армія вживатиме заходів, якщо терористи не відмовляться від планів подальших нападів на Ізраїль.

«Нашим ворогам загалом і лідерам «ХАМАСу» та «Ісламського джихаду» я прямо кажу: «Ваш час обмежений». Загроза буде усунена так чи інакше», — заявив сьогодні Ганц.

За повідомленням видання «Reuters», під час ударів по Газі було ліквідовано високопоставленого командира палестинського угруповання «Ісламський джихад». Це підтвердив офіційний представник угруповання бойовиків.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також