Ізраїль за власний рахунок буде лікувати українців, які отримали поранення внаслідок бойових дій

За словами міністра охорони Ізраїля, його країна готова приймати як постраждалих цивільних, так і військовослужбовців

ФОТО: ілюстративне

Українці, які отримали поранення під час війни з Росією, будуть доправлятися до Ізраїлю на лікування.

Зазначається, якщо серед потерпілих, що прибули, будуть поранені українські військові, вони отримають в Ізраїлі медичну допомогу нарівні з цивільними особами. 

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Ніцан Горовіц, який мав відеозустріч з українським колегою Віктором Ляшком, повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Як пишуть місцеві видання, під час бесіди міністри охорони здоров’я двох країн Віктор Ляшко та Ніцан Горовиць обговорили питання, пов’язані з вивезенням громадян України, які потребують лікування, в єврейську державу.

Зокрема, Ляшко особливо наголосив на проханні української сторони про прийом на лікування поранених у боях військовослужбовців. У відповідь Горовиць сказав, що не виключає позитивної відповіді на цей запит. За словами міністра охорони Ізраїля, його країна готова приймати як постраждалих цивільних, так і військовослужбовців.

Ще одна важлива тема, порушена на переговорах, це надання медичної допомоги українським дітям, хворим на рак. Віктор Ляшко також сказав, що його країна зацікавлена ​​у постачанні із Ізраїлю ліків, які терміново потрібні медикам в Україні.

«Ізраїль виділить додатково мільйони шекелів на закупівлю ліків, які будуть доставлені безпосередньо в Україну. Крім цього, вивозитимемо поранених з України для лікування в Ізраїлі за наш рахунок», — сказав Ніцан.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також