Кабмін заборонив займатися гральним бізнесом та розміщувати гральні автомати, під виглядом державних лотерей

unsplash_com___2_650x410_1_650x410_1_650x410
unsplash_com___2_650x410_1_650x410_1_650x410

Кабмін заборонив займатися гральним бізнесом, зокрема розміщувати гральні автомати, під виглядом державних лотерей. Правоохоронцям та податківцям доручили розпочати перевірку закладів «державної лотереї».

Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив 20 грудня, повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, на своїй сторінці у «Facebook».

«Сьогодні Уряд виключив можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Міністри проголосували за скасування відповідних положень щодо розповсюджувачів лотерей в ліцензійних умовах», — повідомив Гончарук.

За словами прем’єра, ухвалене рішення означає, що відтепер під виглядом «державної лотереї» не зможуть працювати установи з гральними автоматами. «Дав доручення Нацполіції сьогодні ж почати перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу.

А ДФС організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей»», — додав Гончарук.

Як розповів нардеп Олексій Гончаренко, міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що сьогодні вночі закрили 152 пункти з гральними автоматами. Вилучено обладнання на 46 млн грн. Аваков пообіцяв, що після ухвалення цього розпорядження провести селекторну нараду і закрити ігорку по всій країні.

Гончаренко зазначив, що уряд скасував постанову № 128/1037 про лотереї від 2002 року, яку ухвалив ще прем’єр Анатолій Кінах. 

varta1.com.ua: Новини