Кадиров заявив, що готовий замінити «вагнерівців»

У Бахмуті

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що готовий замінити «вагнерівців», які нібито хочуть покинути Бахмут, на «кадировців». Таке звернення зʼявилося на сторінці Кадирова в Telegram.

 «Якщо піде старший брат Пригожин і »Вагнер«, то Генштаб втратить досвідчений бойовий підрозділ, і на його місце в Бахмуті прийде молодший брат Кадиров і »Ахмат" - йдеться у заяві.

«Якщо сценарій все ж буде таким, то наші бійці вже готові висунутися і зайняти місто. Це питання кількох годин», - заявив Кадиров.

Своє звернення Кадиров адресував лідеру «вагнерівців» Євгену Пригожину, міністру оборони РФ Сергію Шойгу та начальнику генштабу ЗС РФ Валерію Герасимову і закликав їх помиритися. 

Кадиров заявив, що його бойовики під час оточення Маріуполя просили у Міноборони РФ 5 танків, але їм дали лише один. При цьому екіпаж танка втік під час першого бою. Кадиров заявив, що танкістів довелося ловити та «садити до танка назад» силою, щоб вони стріляли по об'єктах, на які вказували «кадировці».

Він розкритикував стан російської техніки та закликав Пригожина не показувати трупи вбитих окупантів.

«Знімати тіла загиблих бойових товаришів заради суспільного резонансу неправильно. Давайте не робити так ніколи», - сказав Кадиров.

Він також вирішив присоромити Пригожина і заявив, що в зоні відповідальності «кадировців» на фронті також щодня виникають проблеми, але його командири жодного разу не заявляли про це «через інтернет привселюдно, а тільки внутрішнім зв'язком із керівництвом».

Читайте також: глава «Вагнера» влаштував істерику на фоні трупів своїх солдат (ВІДЕО 18+).

У Міноборони РФ і Генштабі РФ завжди йшли назустріч його підрозділам і допомагали.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт