«Кадирова підставляють російські військові»: Арестович висловився щодо сутички між ФСБ і президентом Чечні

Таким чином хочуть послабити його вплив

За словами радника голови Офісу президента, у Чернігівській області «кадирівці» пострілялися зі старшим керівним складом одного з підрозділів російських.

Кадирова дуже сильно підставляють російські військові, користуючись війною в Україні, щоб послабити його вплив.

Про це, 6 березня, розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

«Кадиров особисто сьогодні вибухнув заявою про те, що все гаразд, горимо бажанням атакувати Київ. Але за нашими даними, не зовсім все гаразд. І ніхто там не горить бажанням атакувати Київ, тому що у тій же Бучі їх накрили дуже сильно, на Житомирській трасі їх накривали дуже сильно, там близько 60 машин. Найголовніше не це. Ми ж по радіо перехоплюємо, що вони висувають претензії ФСБшникам, чомусь ФСБ. І кричать, що ж ви здаєте с*ки наші маршрути українцям. А ті їм навпаки кажуть, що це ви козли нас здаєте. Ну і в такому варіанті вони конкретно рубаються між собою», — повідомив він.

Арестович додав, у Чернігівській області був випадок, коли «кадирівці» пострілялися зі старшим керівним складом одного з підрозділів російських. При чому російські військові вбили чотирьох «кадирівців», а ті, в свою чергу, теж постріляли декілька старших офіцерів, там наче полковник один. 

«Тому що по непрямих сигналах, які ми ловимо, дуже на це схоже. Хтось там вирішив, що от давайте, користуючись бойовими ситуаціями, бойовими діями трішки підточимо силу Рамзана. За деякими ознаками, схоже, що таки так — хтось цей план тихенько реалізує. Відчуття дуже чітке, що його дуже сильно підставляють російські військові, заводячи у певне становище, місця, де недобре стає. Відчуття таке і за радіоперехопленнями, і за деякими свідченнями полонених старших офіцерів, і за повідомленнями з Росії. Складається мозаїчна картинка, що Кадирова вирішили утилізувати, полки Кадирова тут в Україні і роблять все, щоб це сталося», — заначив Арестович.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова

Читайте також