Kalush Orchestra подякував Мінкульту та повідомив скільки коштів зібрав для України

60 мільйонів гривень для України

Переможець «Євробачення-2022», гурт Kalush Orchestra відреагував на скандал, який розгорівся після втечі з України стендапера Андрія Щегеля, який отримав дозвіл від Мінкульту нібито на проведення благодійного виступу.

Олега Псюк подякував Міністерству культури та інформаційної політики.

«Всі чули історію, що якийсь там блогер виїхав з України і записав скандальне інтерв'ю, після чого полилась маса хейту на Міністерство культури. Хотілося б звернути увагу людей на те, що завдяки Мінкульту дуже багато людей допомагали Україні і збирали кошти. Навіть якщо говорити про нас, ми за минулий рік, лише крім виграшу »Євробачення« і відвідування дуже багатьох благодійних концертів, зібрали 60 мільйонів гривень для України. А таких артистів і різних культурних діячів дуже багато. Тому, хотів би звернути вашу увагу на те, що велика подяка Міністерству культури, бо вони зробили дуже багато для України», - сказав Псюк.

Зараз колектив перебуває з благодійними концертами у США, де збирає гроші на допомогу українській армії.

Читайте також: Мінкульт відмовив чоловікам з відомого українського гурту у виїзді за кордон.

Представник України на «Євробаченні-2023», гурт TVORCHI висловив стурбованість тим, що через нові розпорядження Мінкульту щодо виїзду чоловіків призивного віку за кордон, вони не зможуть гідно представити Україну на пісенному конкурсі в Ліверпулі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт