Карантин для всіх: ФОПи прийшли інспектувати “Епіцентри” (фото)

photo_2020-11-14_10-45-30-1024x767
photo_2020-11-14_10-45-30-1024x767

Сьогодні з самого ранку активісти Національного Корпусу разом з ФОПами в різних регіонах інспектують гіпермаркети “Епіцентр”. Причина — відмова керівництва мережі дотримуватись правил карантину “вихідного дня”, повідомили на сайті Національного корпусу.

Через порушення правоохоронці зачинили гіпермаркет на Петропавлівській Борщагівці, кажуть у Нацкорпусі.

«Активісти викликають слідчо-оперативну групу з вимогою скласти протокол про адміністративне правопорушення. Так, під Києвом (Петропавлівська Борщагівка, вул. Кришталева) поліція таки закрила один гіпермаркет. Підприємці обурені рішенням керівництва »Епіцентру” працювати у вихідні дні, попри заборону уряду. Поки середній та малий бізнес втрачає прибутки, окремі “обрані” компанії, такі як “Епіцентр”, обходять карантинні заходи та заробляють на загальній біді«, — йдеться у дописі.



Магазини мережі «Епіцентр» продовжують працювати у карантин вихідного дня. Товари покупцям видають на вході гіпермаркетів.

Нагадаємо, 13 листопада мережа «Епіцентр» погодилась працювати на час дії карантину вихідного дня виключно в онлайн-режимі. У повідомленні прес-служби компанії йшлося, що товари видаватимуть тільки в центрах видачі замовлень торговельних центрів.

Додамо, що 11 листопада Кабмін ухвалив рішення про запровадження в країні карантину вихідного дня. Попередньо — на три тижні, до 30 листопада. Він діятиме з 00:00 год. суботи до 00:00 год. понеділка. Зокрема, у вихідні дні до обмежень, що передбачені у будні дні, додатково буде заборонено роботу кафе і ресторанів (за винятком послуги «на виніс»), роботу ТРЦ, інших розважальних закладів, фітнес-центрів тощо. Дозволено працювати лише продуктовим магазинам, аптекам, ветаптекам, медзакладам, АЗС.

Після цього на сторінці мережі торгових центрів »Епіцентр« у »Facebook« з’явився допис: »Продукти у нас є, вироби медичного призначення, ліки — є, корм для тварин — є. Завозимо пальне«. Пост проілюстрували картинкою з надписом: »Увага! Вводимо 72-годинну п’ятницю!!!«.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов обурився відмовою мережі торгових центрів »Епіцентр« дотримуватися карантину вихідного дня. Він закликав уряд на це відреагувати.

Увечері 12 листопада, в »Епіцентрі" повідомили, що їхні магазини на карантині вихідного дня продаватимуть лише дозволені урядом товари.

varta1.com.ua: Новини