Картопля дорожча втричі

Актуальна інформація!

Вартість картоплі на оптовому ринку «Шувар» нині становить у середньому 17,5 грн/кг, що на 169% вище минулорічної вартості, яка становила у цей період 6,5 грн/кг.

«Станом на жовтень 2024 року, ціни на картоплю в Україні коливаються залежно від регіону та якості врожаю,- каже Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» м.Львів.- Середня ціна на ринках України коливається в межах 15-20 грн за кілограм, тобто, втричі дорожче, ніж минулого року.  В окремих регіонах або за продукцію вищої якості ціна може досягати 22-25 грн/кг. Ціни на картоплю зазвичай вищі у великих містах та промислових регіонах, як-от Київ чи Одеса, де попит більший, а також у регіонах, які постраждали від несприятливих погодних умов або війни».

Щодо прогнозів подорожчання, це залежить від кількох факторів:

Урожайність 2024 року: Якщо врожай буде нижчим через погодні умови або інші чинники, це може призвести до зростання цін.

Логістика: Ускладнення з доставкою продукції з постраждалих регіонів, а також вартість палива можуть вплинути на ціни.

Попит: Традиційно восени ціни можуть бути стабільними або навіть знижуватися, але до кінця року вони можуть зростати через зменшення запасів та високий попит на овочі під час свят.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також