«Кажани» вдома двічі обіграли «Житичі»

orig_469241
orig_469241

У Львові завершилися домашні матчі 6 туру Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги. ВК “Барком-Кажани” приймали вдома новачка Суперліги — житомирський ВК “Житичі-ЖНАЕУ”. Рахунок першого матчу 3:1 (25:15; 21:25; 25:17; 25:18) на користь “кажанів”.


«Житичі» — амбітна команда. Наразі займає третє місце турнірної таблиці з волейболу серед чоловічих команд Суперліги. Тож плани на Чемпіонат у житомирських волейболістів серйозні. І саме такий настрій «Житичі» показують у матчах з «кажанами». Перший сет першого матчу, житомирські волейболісти навіть вириваються вперед. Але ненадовго. Ще до середини сету «кажани» фактично відбирають м’яч на свою користь: 9:8, а за кілька хвилин вже 15:8. Перевага господарів зберігається до кінця партії. І Олександр Гладенко приносить “кажанам” останнє, 25-те очко: 25:15.


А отдругий сет виявився дещо неочікуванішим. 21:25. “Житичі” перемагають. Здається, “кажанів” це ще більше стимулює до гри. Тож далі господарі майданчика не поступаються жодним очком: 25:17 та 25:18.


“У нас сьогодні добре йшла подача. В третій партії була лише одна помилка. Хороший показник. Вцілому задоволений нашою грою при подачі. Блок у стандартних ситуаціях теж добре спрацював”, — прокоментував підсумки гри головний тренер “кажанів” Угіс Крастіньш.


Найрезультативнішими грацями першого матчу стали Євген Кісілюк та Юрій Томин в атаках, Олександр Гладенко на подачі, Борис Жуков на прийомі.


Друга гра теж за львівською командою — 3:0 (25:21,25:21,25:22).


Обидва матчі Угіс Крастіньш називає чудовим тренуванням перед Єврокубком. “У першому матчі ми добре подавали і таким чином створювали проблеми для противника. Другого дня, можливо, подача була не така агресивна. Але загалом у грі нормально зіграли. У першій партії кілька м‘ячів непотрібних пропустили. Були деякі нюанси після добрих прийомів, але вцілому — ігри досить хороші. Це саме те, що нам потрібно перед матчами Єврокубку», — підсумував наставник «кажанів».


Задоволений грою з “Житичами”  і капітан “Барком-Кажани” Євгеній Кісілюк. Каже, команда налаштовувалась на боротьбу. Її й отримала. До речі, найбільше очок другого дня  заробив Євгеній Кісілюк ( 14) та Олег Шевченко (15).


Центральний блокуючий ВК “Житичі-ЖНАЕУ” Микола Рудницький причиною поразки своєї команди називає травму капітана та ліберо. “Це був центральний тур, у якому багато що вирішувалось. Ми сподівались взяти кілька очок. Але були нюанси: у нас капітан Володимир Мірчев травмований, ліберо. Тим паче “Барком” грає вдома, чемпіон. А це різниця – грати вдома. Але Чемпіонат ще триває, все попереду”, — підкреслив  Микола Рудницький.


Як додав головний тренер ВК “Житичі-ЖНАЕУ” Сергій Терейковський, це перша  зустріч  житомирських волейболістів з  “кажанами”. Та й в Суперлізі вони новачки: команда ще не зовсім зіграна. ” Ми дебютанти Суперліги. Першого дня було багато технічних помилок. Другого дня краще склалася гра, але чемпіон є чемпіон”, — підкреслив  Сергій Терейковський.


Додамо, 11 грудня ВК “Барком-Кажани” гратиме у Львові проти ВК “ПАОК” (Греція) в рамках 1/16 Кубку ЄКВ.

varta1.com.ua: Новини