«Казка на касці» руками дітей: в Ужгороді розмальовували каски, аби допомогти пораненому рятувальнику та ЗСУ (фото, відео)

Всі каски будуть продані на благодійному аукціоні, який відбудеться в понеділок 11 липня

Фото: ДСНС України у Закарпатській області

Сьогодні, 8 липня, 22 військові каски розмалювали вихованці палацу дитячої та юнацької творчості ПАДІЮН. Акція «Казка на касці» відбулася 8 липня в Ужгороді, на Слов’янській набережній.

Фото: ДСНС України у Закарпатській області

Про це розповіли у «Facebook» у Головному управлінні ДСНС України у Закарпатській області.

«Вдаримо креативом по окупанту!!! Рятувальники ДСНС Закарпаття, спільно із вихованцями ПАДІЮНу, провели креатив-арт захід «Казка на касці». Маленькі закарпатці та дітлахи із родин вимушено переміщених осіб під талановитим наглядом своїх вчителів з образотворчого мистецтва розмальовували металеві каски. Кожна дитина бачила на цьому військовому атрибуті щось своє: від квітів на рідному подвір’ї до сюжету відомої та бажаної всіма філателістами марки. Без перебільшення, у руках малечі вийшли витвори мистецтва», — повідомила речниця ДСНС Закарпаття Наталія Батир.

Каски продаватимуть на благодійному аукціоні, який відбудеться у понеділок, 11 липня, а вилучені кошти спрямують на лікування 22-річного працівника ДСН, який постраждав під час розмінування на Донеччині.

Діти малювали різноманітні малюнки, вкладаючи всю душу. Допомагали дітям батьки та викладачі палацу дитячої творчості.

Працівника ДСНС на касці зображує Юліана Білінська. «Я зобразила працівника ДСНС, адже вони також захищають нашу державу. Один з них потрапив у халепу, і цей малюнок я створила символічно про нього», — каже дівчинка.

Аукціон транслюватимуть у соцмережах на сторінках ПАДІЮНу та ДСНС Закарпаття.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також