«Keep Ukraine Connected»: 48 українських телеком-компаній отримали з Європи обладнання для відновлення зв’язку

На початок липня було здійснено 5 постачань обладнання загальною кількістю майже 2000 одиниць

Фото: інформативне

З квітня 2022 року українські телеком-оператори та провайдери отримали від європейських колег близько 1300 одиниць обладнання на $500 тис.у межах проєкту «Keep Ukraine Connected».

Про це у «Telegram» повідомляє міністерство цифрової трансформації України.

«Проєкт «Keep Ukraine Connected» від «Global NOG Alliance» допомагає українським телеком-компаніям отримувати від європейських колег обладнання для відновлення зв'язку в Україні», — йдеться у повідомленні.

Станом на початок липня було здійснено 5 постачань обладнання загальною кількістю майже 2000 одиниць. Близько 1300 одиниць обладнання розподілили серед українських телеком-компаній.

У межах проєкту допомогу отримали 48 телеком-компаній, з них 6 загальнонаціональних і 42 регіональні, які найбільше постраждали через війну.

«Проєкт стартував завдяки волонтерам-інженерам електронних комунікацій: Рене Фіхтмюллеру з Німеччини, Яну Жоржу зі Словенії, Сандеру Штефану з Нідерландів та іншим. Волонтерський проєкт підтримує Мінцифра, компанія «DEPS», Асоціація правовласників та постачальників контенту, Інтернет Асоціація України», — зазначає міністерство.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також