Керівництво батальйону виписувало фіктивні «бойові», перебуваючи в тилу (ВІДЕО, ФОТО)

Щонайменше 1 мільйон гривень

Працівники ДБР викрили протиправну схему фіктивної виплати «бойових» доплат військовим з Рівненщини, які насправді не несуть службу на передовій. Про це 21 квітня повідомили у прес-службі ДБР.

За даними слідства схема діяла протягом 9 місяців, а завдані державі збитки становлять щонайменше 1 млн грн.

«З початку повномасштабного вторгнення росії керівництво батальйону систематично преміювали підлеглих, які перебувають у зоні проведення бойових дій. Проте, принаймні 2 військових, щомісячно одержуючи виплати від 30 до 100 тис. грн, продовжували перебувати на території Рівненської області. Серед них, зокрема, донька та колишня дружина заступника командира частини, які зараз є військовослужбовцями цієї частини», - йдеться у дописі.

Так, 20 квітня 2023 року працівники ДБР провели низку обшуків на території військової частини та за місцем проживання військових, які одержували доплати незаконно.

У результаті слідчих дій виявлено та вилучено:

  • бухгалтерську документацію,
  • кадрові документи,
  • банківські картки,
  • мобільні телефони.

Крім того, правоохоронці перевірять законність доплат іншим військовослужбовцям цієї частини. За результатами вивчення вилучених документів, буде прийняте рішення щодо повідомлення певним особам про підозри.

Попередня кваліфікація правопорушення: недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).

Зловмисникам може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Також, за рішенням суду вони матимуть відшкодувати державі протиправно виплачені кошти.

Читайте також: вимагав хабарі за поховання військових: затримано посадовця Полтавської міської ради

Процесуальне керівництво здійснює Рівненська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена