Керівник ЦРУ прогнозує важкий рік для України

Буде важким на полі бою в Україні

2024-й буде важким для України у війні, бо українській армії варто спробувати продемонструвати російському президенту- диктатору Володимиру Путіну, що час не на його боці. Про це у колонці для Foreign Affairs написав директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс.

«Цей рік, імовірно, буде важким на полі бою в Україні, випробуванням на витривалість, наслідки якого виходитимуть далеко за межі героїчної боротьби країни за збереження своєї свободи та незалежності», - заявив очільник ЦРУ.

Він додав, що кремлівський «фюрер» відновлює оборонне виробництво за допомогою критично важливих компонентів із Китаю, а також зброї та боєприпасів з Ірану та Північної Кореї. В цей момент він продовжує думати, що час на його боці і він навіть може повністю знищити Україну та виснажити її західних союзників.

«Завдання України полягає в тому, щоб подолати зарозумілість Путіна та продемонструвати високу ціну для Росії продовження конфлікту, не лише досягаючи прогресу на передовій, але й завдаючи глибших ударів по них та досягаючи стабільних успіхів у Чорному морі», - додав Бернс.

Очільник ЦРУ уточнив, що російський диктатор може активізувати свої залякування ядерною зброєю, тому виключати ескалацію не можна, але, резюмував Бернс, «було б безглуздо боятися цього».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також