Керівник Львівської митниці відреагував на «лук» працівниці за $8000

Він пояснив обставини інциденту

Львівська митниця скерувала звернення до НАЗК щодо інспекторки Юлію Дригу, яка засвітила у відео блогера Ніколаса Карми «лук» за $8000. Про це виконувач обов’язків начальника Львівської митниці Андрій Кузнік повідомив у фейсбук.

«Новина про колишню співробітницю Львівської митниці Юлію Дригу набирає обертів у медіапросторі, тому пояснюю обставини інциденту», – написав він.

Андрій Кузнік уточнив, що Юлія Дрига з 2 серпня 2023 року вона працювала головним інспектором управління адміністративно-господарської діяльності. Після відео розпочата перевірка, у рамках якої інспекторку  запросили для надання пояснень до відділу з питань запобігання корупції. 

Наразі направлено інформування до НАЗК з метою проведення перевірки та відповідного реагування, а Дрига Юлія написала заяву на звільнення за угодою сторін, на підставі якої він підписав відповідний наказ.

«Вдячний усім, хто не пройшов повз цього відео та повідомив про цей випадок! Ми завжди на зв’язку з громадськістю та співпрацюємо з правоохоронцями, щоб упередити будь-які потенційні прояви недоброчесності», – додав Андрій Кузнік.

Журналісту Тарасу Середичу Юлія Дрига повідомила, що на митниці вона працює з серпня 2023-го року та ще не встигла адаптуватися до роботи.

А годинник Cartier – копія, сумка Louis Vuitton – стара колекція, але оригінал, яка була куплена давно за гроші від бізнесу. На запитання журналіста: «що з того всього, що назвали на відео є оригіналом»? Дівчина відповіла – «нічого!».

Зазначимо, згідно з декларацією Юлії Дриги її доходи за 2023 рік становлять близько 180 тис. грн. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт