Керівника податкової Львівщини відсторонено від посади

За наслідками моніторингу відшкодування ПДВ

Керівництво Головного управління ДПС у Львівській області відсторонили від роботи за наслідками моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році. Про це повідомив на Facebook-сторінці голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За даними начальниці управління інформаційної взаємодії Олени Глеби, згідно з наказом призупинили повноваження керівника ГУ ДПС у Львівській області Андрія Щербака, а двох його заступників відсторонили.

Данило Гетманцев повідомив, що це вже шосте подібне рішення від початку року.

«Вітаю рішення керівництва ДПС про відсторонення керівництва Львівської податкової у повному складі за наслідками моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році. Рішення прийнято у зв’язку з відшкодуванням сумнівного ПДВ без належної всебічної попередньої перевірки. Розпочато розслідування, за яким при підтвердженні хоча б недбалості прослідує щонайменше звільнення. Всіх причетних», — написав нардеп.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що перевірки та відповідні рішення ухвалили у другій половині грудня.

«Майже через пів року з того часу, як Львівська ОВА вийшла у публічний простір з підозрою керівництва Львівської ДПС у непрозорому відшкодуванні ПДВ. Аж через пів року після того, як підприємці на кожному куті неофіційно розповідали про схеми у стінах Львівської ДПС. Через пів року після великої кількості публікацій у ЗМІ про перерахування коштів фіктивним компаніям. Чому так довго?» — написав Максим Козицький.

Він сподівається на те, що працівників не тільки відсторонять і звільнять, але й покарають відповідно до закону.

Наразі ГУ ДПС у Львівській області очолюватиме Андрій Флис.

 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт