Керівники медзакладів організували протиправну схему з тендерами

korruptsiya-v-meditsine-min
korruptsiya-v-meditsine-min

Прокуратура Львівщини розкрила корупційну схему в системі медичних тендерів. Про це повідомила Головний прокурор Львівської області Ірина Діденко, на сторінці у «Facebook».

За її словами, протиправна схема діяла так: під час тендеру на закупівлю виробів медичного призначення медзакладами Львівщини за змовою з підприємцями штучно створювалися умови для гарантованої перемоги конкретного товариства.

Відповідальні особи товариства попередньо узгоджували усі деталі із представниками лікувальних закладів, зокрема, щодо формування медико-технічного завдання, у якому вказується перелік характеристик медичних виробів. При цьому наявні характеристики підлаштовувалися під наявні лише в конкретного товариства товари.

Цей документ дозволяє отримати явну перевагу під час проведення тендерів та унеможливлює перемогу інших, добросовісних, претендентів та, можливо, придбання товару за нижчими цінами.

Саме за таке «сприяння» підприємці і готові платити чималі гроші. Задокументували не один такий факт.

Серед них: надання частини коштів, отриманих від реалізації медичних виробів, у вигляді неправомірної вигоди службовим особам медзакладів.

Так, 24 грудня на наданні та отриманні чергової частини хабара затримали:
— головного лікаря однієї з лікарень;
— директора товариства;
— бухгалтера товариства.

Недобросовісним підприємцям та «чесному» лікарю повідомлено про підозру, двом фігурантам обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застав, ще одному його обрання наразі триває.

Нагадаємо, вчора головного лікаря Західноукраїнського дитячого медичного центру, відомого в народі як Чорнобильська лікарня, Андрія Синюту спіймали під час отримання хабара.

varta1.com.ua: Новини