Кіберполіція викрила фейкові онлайн-магазини, які обдурювали клієнтів з усієї України

5af1a81f82df4
5af1a81f82df4

Шестеро людей використовували фейкові інтернет-магазини техніки для незаконно заволодіння грошима покупців. Гроші клієнтів привласнювали за допомогою фішингу, а також отримували від них передплату на картки. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліцїі України. 

«Шестеро чоловіків, у віці 21–24 роки, створили більше десятка фейкових онлайн-магазинів електротехніки та гаджетів. Щойно надходило замовлення — фігуранти телефонували клієнтам під виглядом менеджерів call-центру. Покупців переконували, що обраний товар знаходиться в іншому місті, відтак доставка можлива лише за умови повної передплати. Надалі зловмисники надсилали покупцям фішингові посилання для сплати або реквізити для переказу грошей», — повідомили у поліції.

Зібравши за допомогою фішингу банківські реквізити громадян, шахраї привласнювали з них гроші. Також вони привласнювали передплату, отриману на картки, і в подальшому припиняли зв’язок із клієнтами. Збитки наразі встановлюються.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Учасникам злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Одеської області.

Схему інтернет-шахрайства викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Одещини спільно зі слідчим управлінням поліції Одеської області.

varta1.com.ua: Новини