Декілька сотень тіл: у лісі біля Ізюма знайдено місце масового поховання (ФОТО)

Закопано більше ніж 400 тіл людей

ФОТО: У лісі біля Ізюма знайдено місце масового поховання

На кладовищі у лісі біля звільненого від окупантів місті Ізюм, Харківської області, знайдено місце масового поховання, де закопано більше ніж 400 тіл людей.

Про це радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону.

«Тільки що опубліковували фотографії кладовища у лісі, на якому закопані більше 400 тіл людей. Потрібно буде кожне тіло ексгумувати, як це було в Бучі. У нас є, на жаль, такий негативний трагічний досвід, і будемо встановлювати обставини загибелі кожного з тих більш ніж 400 людей, які закопані на кладовищі біля Ізюму», — сказав Геращенко.

Він також повідомив, що Ізюмі в руїнах лежать житлові будинки і з посиланням на дані місцевих жителів розповів, що з-під завалів тільки одного з таких будинків дістали тіла 47 осіб.

«Це триповерховий будинок, в якому внаслідок потрапляння російської авіаційної бомби обвалилися два під’їзди. За словами місцевих мешканців, коли під окупацією росіян їм доручили розбирати завали, там дістали 47 тіл загиблих», — сказав Геращенко.

Він припустив, що загалом кількість загиблих в Ізюмі під час окупації може наближатись до 1 тис. осіб.

«І це буде більше, ніж у Бучі, в два рази. Звісно, що будемо все перевіряти», — підкреслив Геращенко.

Президент Володимир Зеленський вже прокоментував масове поховання людей в Ізюмі.

«В Ізюмі, на Харківщині, знайдене масове поховання людей. Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації — чіткої, перевіреної інформації — має бути завтра. Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти — українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього», — заявив глава держави.

Нагадаємо, Подоляк розповів, як відбуватиметься деокупація півдня України.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк