Кількість загиблих у війні в Україні дітей знову збільшилася

І це на жаль навіть не остаточні дані

Фото ілюстративне

Станом на 11 квітня 2022 року, за офіційними даними ювенальних прокурорів більше 525 дітей постраждали в Україні, внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації в нашу державу. При цьому 183 дитини загинуло та більше 342 отримали поранення. Такі цифри повідомили в офісі Генерального прокурора.

«Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 110, Київській — 98, Харківській — 76, Чернігівській — 54, Миколаївській — 40, Луганській — 35, Запорізькій — 22, Херсонській — 29, столиці — 16, Сумській — 16, Житомирській — 15», — йдеться у повідомленні.

Під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території смт Ворзель, в Київській області, виявлено тіло 15-річного хлопця з вогнепальними пораненнями.

14 березня в результаті обстрілу села Розважів, Вишгородського району, Київської області, від отриманих поранень, загинули два хлопчики 12 та 14 років.

У м. Бородянка, Київської області, внаслідок обстрілів загинула сім’я з 5-річною дитиною. Їхні тіла виявлені лише зараз.

Так, 10 квітня, внаслідок артобстрілу селища у Покровському районі, Донецької області, 16-річний хлопець отримав поранення.

А 9 квітня, внаслідок артилерійського обстрілу російськими військовими села Станіслав, Білозерського району, Херсонської області, 14-річна дівчинка отримала вогнепальне поранення шиї із пошкодженням спинного мозку.

Зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях

Також через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 938 закладів освіти. 87 з них зруйновано повністю.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також