«Іскандери» і «Кинджали» більше не страшні: до України прибули системи Patriot

«Патріоти для патріотів» - Резніков

Фото: Резніков / Twitter

До України прибули зенітно-ракетні комплекти Patriot від Сполучених Штатів Америки, Нідерландів та Німеччини. 

Про це повідомив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк, інформує «Главком».

 «Такі системи ППО дозволять захиститися від ударів російських крилатих ракет та БпЛА»,  заявив він.

ЗРК Patriot новітньої модифікації здатні збивати балістичні ракети (включно з «Іскандерами», якими рф атакує Україну), а також «Кинджали» та «Циркони» (гіперзвукова протикорабельна ракета).

Зазначимо, що комплекс Patriot може збивати не лише балістичні ракети, а і російську авіацію на відстані до 150 км. Попередньо, Україна може розмістити комплекси так, аби вони прикривали критичну інфраструктуру та позиції ЗСУ. Загалом, якщо поставити Patriot в Донецькій області, він може закрити небо над нашими військами. Також цей комплекс може збивати літаки прямо в Криму та на території росії, залежно від розташування.

Український міністр оборони Олексій Резніков підтвердив у середу, 19 квітня, що зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot уже прибули до України, передає радіо «Свобода». 

«Знаєте як візуалізувати мрію? Треба розповісти про неї світу і дати їй життя! Саме так сталося з »Патріотами«, ще до повномасштабної війни, ще до мого призначення на найважливішу посаду в моєму житті в найважливіший час мого життя», - написав Резніков у Twitter, нагадавши, що вперше попросив ці системи під час свого візиту до США у серпні 2021 року, коли працював заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Саме тоді я вперше сказав нашим партнерам: »Нам потрібні «Патріоти». Свобода і незалежність нашої країни - під загрозою. І що ми почули? Це неможливо! Але неможливе стає можливим. Сьогодні наше прекрасне українське небо стає захищенішим, адже в Україну прибули системи протиповітряної оборони Patriot",  написав міністр.

Читайте також: Міністерство оборони не оголошуватиме про початок контрнаступу Збройних сил України, однак певні дії на фронті вже відбуваються.

«Патріоти для патріотів», - так міністр назвав свій допис. За його словами, українські зенітники освоїли комплекси максимально швидко. Кількість систем, які надійшли, він не назвав.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий