Кістку шукали на місці події: у Львові лікарі врятували 15-річного мотоцикліста, який потрапив у важку ДТП

У хлопця, який керував мотоциклом, врізався автомобіль

Команда ортопедів-травматологів у Львові успішно виконали серію хірургічних втручань 15-річному хлопцю, якому у ДТП відірвало частину стегнової кістки. Родичі хлопця знайшли 12-сантиметровий уламок його кістки на місці аварії. Про це повідомила пресслужба Центру дитячої медицини. Лікарня «Охматдит».

Аварія трапилось у Хирові Львівської області звідки родом 15-річний Артем. У хлопця, який керував мотоциклом, врізався автомобіль. Спершу Артема госпіталізували до лікарні Самбора, а потім перевели до нашого Центру. Наші лікарі одразу почали проводити протишокові та реанімаційні заходи, відтак стан дитини був стабілізований.
У Артема діагностували травматичний шок, великі рвані та скальповані рани лівого стегна і гомілки, відкриті багатоуламкові переломи лівої стегнової кістки та обох кісток лівої гомілки з множинними саднами та забоями кінцівок і тулуба.

  У процесі клінічного та рентгенологічного обстеження було виявлено, що у дитини відсутня частина стегнової кістки довжиною 12 см, яка залишилася на місці ДТП. Тож родичі хлопця поїхали на місце події та знайшли елемент кістки. Тим часом, через 6 годин після госпіталізації, наші лікарі почали складне комбіноване втручання, зокрема накладення двох VAC-апаратів роздільно на ліве стегно та гомілку.

  У процесі подальшого лікування Артему було зроблено ще три операції, зокрема вільна шкірна пластика дефектів стегна та гомілки повношарованими перфорованими клаптями.

Після демонтажу VAC-апаратів, Артем вертикалізований, ходить з милицями з дозованим навантаженням на уражену кінцівку, усі рани зажили, а пересаджені шкірні клапті прижились.

“У Центрі все на вищому рівні: харчуюсь гарно і доглядають добре за мною. Лікарі чудові”, - розповів Артем.

Читайте також: львівські лікарі врятували 14-річну дівчинку, у якої утворилися дві пухлини у репродуктивних органах (ФОТО)

Артем вже пройшов один курс реабілітації у нашій лікарні та вже виписаний додому. У подальшому хлопець ще буде проходити курси реабілітації у нашій Клініці реабілітації, а процес лікування триватиме ще приблизно 3 місяці до повного зрощення кісток та демонтажу апаратів зовнішньої фіксації.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також