Кіт Змій: у розвідці розповіли про врятованого зі Зміїного кота

Кіт тепер талісман

Представники ГУР МО України розповіли деталі порятунку кота з острова Зміїний.

Під час одного з етапів операції острів остаточно розмінували і встановили над ним повний контроль. Дісталися всіх куточків на Зміїному — обшукали ворожу техніку, бомбосховища та нарешті дісталися головного флагштока. 

“Була ще залишена, кинута секретна російська технічна документація, це ще раз підтверджує питання втечі, що спрацювали чітко наші артилеристи. Дісталися нашого флагштока, на якому висів російський прапор. Нас так вчили, що прапор залишати не можна, для нас це святі речі, не уявляю, що мені сказав би командир, якби я під час відходу, тим паче не бойового відходу, а, як вони виражаються, “жест доброї волі”, залишив свій прапор. Так тікають лише боягузи”, — кажуть воїни.

Також під час перевірки острова розвідники знайшли кота, який пережив сотні обстрілів та бомбардувань, тижнями їв те, що сам примудрявся вполювати, та вижив дивом.

Відтепер кіт Змій житиме у Києві, його прихистив командир розвідників. Кіт став талісманом звільненого острова і тепер разом з ними виборюватиме велику перемогу.

Нагадаємо, звільнення Зміїного: у ЗСУ оприлюднили відео операції та розповіли деталі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також