Китай обговорив з росією «українське питання»

Позиція Китаю незмінна

Фото: МЗС Китаю

У середу 22 лютого за місцевим часом президент росії Володимир Путін зустрівся з членом Політбюро ЦК КПК, директором офісу ЦКК у Москві Ван І.Мро це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Китаю.

Ван І передав путіну сердечні вітання від президента Сі Цзіньпіна. Ван І сказав, що наприкінці минулого року президент Сі Цзіньпін провів важливу відеозустріч з паном Президентом, яка визначила курс двосторонніх відносин у новому році.

Ван І сказав : «нинішня міжнародна ситуація складна і важка, але китайсько-російські відносини витримали випробування міжнародною ситуацією і є зрілими, наполегливими і стабільними, як гора Тай. Хоча кризи і хаос часто постають перед нами, виклики та можливості співіснують, це діалектика історії. Китайсько-російське всеосяжне стратегічне партнерство координації в нову еру ніколи не спрямоване проти третьої сторони, воно не підлягає втручанню з боку третьої сторони, не кажучи вже про примус з боку третьої сторони. Тому, що китайсько-російські відносини мають міцну політичну, економічну та цивілізаційну основу, мають спокій і тверезість після узагальнення історичного досвіду, а також тому, що багатополяризація світу та демократизація міжнародних відносин, які ми спільно підтримуємо, відповідають розвитку тенденції часу та побажання більшості країн», - йдеться у заяві. 

Зазначається, що Китай готовий співпрацювати з росією, щоб зберегти стратегічну спрямованість, поглибити політичну взаємну довіру, зміцнити стратегічну координацію, розширити практичну співпрацю, захистити законні інтереси двох країн і відігравати конструктивну роль у сприянні світовому миру та розвитку.

Було обговорено також «українське питання».

«Сторони поглиблено обмінялися думками щодо українського питання. Ван І висловив вдячність за підтвердження росією своєї готовності вирішити проблему шляхом діалогу та переговорів. Китай, як завжди, відстоюватиме об'єктивну та справедливу позицію та відіграватиме конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи», - йдеться у заяві.

Окрім того, путін попросив Ван І передати щирі вітання президенту Сі Цзіньпіну. За його словами, XX Національний з'їзд Комуністичної партії Китаю відкрив нові перспективи для розвитку Китаю.

 «В даний час російсько-китайські відносини рухаються до поставлених цілей, плідні результати принесли співпраця між двома сторонами в різних сферах і координація в багатосторонніх організаціях, таких як Шанхайська організація співробітництва і БРІКС. Зміцнення солідарності і координації в міжнародних справах. має вирішальне значення для сприяння демократизації міжнародних відносин і збалансованості міжнародної структури. Стабільність має значення», - додали в МЗС Китаю.

Раніше, у Польщі попередили про небезпеку проросійського дипломатичного наступу Китаю

Також повідомлялося, Китай близький до передавання росії летальної зброї

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена