Київським кіоскам заборонили продавати цигарки: подробиці

Також депутати заборонили розміщення МАФів біля низки об'єктів

ФОТО: ілюстративне

13 червня 2024 року у Києві заборонили продавати цигарки у кіосках та МАФах. Рішення заборонити продаж тютюнових та підакцизних товарів у тимчасових спорудах МАФах та кіосках ухвалили депутати на пленарному засіданні Київської міської ради.

«За» проголосував 71 народний обранець.

Зокрема, детупати проголосували за нове положення про користування елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд. Серед іншого там пропонується скоротити кількість МАФів у Києві в наступні два роки з 10 тис. до 2,5 тис. Скорочувати кількість МАФів розпочнуть з Печерська.

Крім того, самі МАФи в столиці заборонять встановлювати біля метро, ​​клумб, пішохідних доріжок та адміністративних будівель.

Проєкт рішення, винесений на голосування депутатів, спочатку не передбачав заборону на торгівлю сигаретами в МАФах. Але під час засідання Київради таку правку вніс депутат від фракції «Європейська солідарність» Олександр Міщенко і її підтримали.

Читайте також: раніше у Києві спецслужби проводили посилені перевірки громадян, житла та закладів сфери обслуговування в урядовому кварталі (ФОТО)

«Я вважаю, що не повинні сигарети продаватися у кіосках», — сказав депутат.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк