Клеять задля безпеки в домівках: як відмити скотч з вікон

А Ви теж поклеїли скотч на вікна?

Фото ілюстративне

Внаслідок повномасштабного нападу РФ на Україну, артобстріли та вибухи в містах, люди почали масово заклеювати вікна скотчем. Наскільки цей метод  ефективний — невідомо, як і доводити про протилежність цих дій.

У будь-якому випадку настане час, коли «тюнінг» зі скла доведеться знімати.

Методи, якими це краще зробити зібрала «Варта1».

Найефективніший метод — спеціальні побутові розчинники

Можна придбати будь-які: рідину для зняття лаку, вайт-спірит. Ці засоби допоможуть швидко змити залишки клею на склі. Перед початком їх використання треба обов’язково відкрити вікна.

У разі, якщо ви не маєте розчинників, спеціальних засобів для миття вікон, тоді є декілька простих народних методів. 

Сода

Соду необхідно розвести водою до густої суміші. Натріть нею сліди від скотчу і змийте.

Канцелярська гумка

Якщо у вас немає інших засобів (розчинників), але є багато часу. Просто наберіться терпіння і стирайте всі залишки клею.

Нашатирний спирт

Таким засобом можна відмити не лише скотч від скла, а й пластикові рами від забруднень. Спирт має різкий запах, тож під час роботи треба відчинити вікно.

Олія

Візьміть спонжі для зняття макіяжу і змочіть їх олією. Потім обробіть ними сліди від скотчу. Через 15 хвилин липкий шар стане м’якшим і його можна буле зняти сухою ганчіркою.

Чим не варто обробляти скло?

Не можна використовувати абразивні порошки та металеві щітки. Вони можуть залишити глибокі подряпини, через які доведеться замінити склопакет. Також не варто використовувати їдкі лужні або кислотні засоби.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також