Клімкін оцінив ризик наступу білорусі на Україну

Ризик наступу буде підвищуватись

Ризик нападу білорусі на Україну збільшується. Про це заявив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

«Білорусь вже напала на Україну і за міжнародним правом, і по-людськи. З території білорусі до нас йшли російські військові частини, зараз — летять ракети, летять літаки, лукашенко за це заплатить. Я не знаю, чи заплатить білорусь, оскільки лукашенко формально нелегітимний президент, але лукашенко точно заплатить. Ризик прямого нападу, безпосередньо білоруських військ, дійсно збільшується. Саме на сьогодні, я вважаю, що він відносно низький, але далі він буде однозначно підвищуватись», — сказав Клімкін.

Він вважає, що відкрита участь білорусі у війні проти України допоможе вирішити кремлівському диктатору путіну декілька завдань. 

«Перше — створити ще одну лінію тиску на півночі України, друге — прибрати лукашенка. Лукашенко не дурний. Як хитрий колгоспник, він знає, що йому потрібно петляти, маневрувати.  Як тільки він почне повномасштабну війну проти нас — він однозначно злетить. І путін це прекрасно розуміє. Путін дуже хотів би до 100-річчя Радянського союзу зробити якусь нову версію союзної держави: росія, білорусь (лукашенка прибрати), Донецьк якось там приєднати до цієї історії. Йому потрібно щось на «блюдечку принести» тим, хто підтримує його агресію», — зазначив дипломат.

Нагадаємо, на білорусі триває вручення повісток.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт