КНДР може продати рф новий тип ракет

Що відомо

Фото умовне з відкритих джерел

 

 

Південна Корея повідомляє, що КНДР може продати рф твердопаливну ракету «KN-23», яка за своїми властивостями подібна до ракети «Іскандер» -  це балістична ракета малої дальності. Про це розповів міністр оборони Шін Вон Сік в інтерв'ю Yonhap.

«Північна Корея заявила, що розгорне (CRBM - тип ракети) разом із військами на передовій. Враховуючи недавню торгівлю зброєю, (я думаю - ред.) Північна Корея може продати їх росії», - сказав Шін.

За оцінками міністра, станом на кінець грудня 2023 КНДР надала рф близько 5000 контейнерів зі зброєю, які можуть вмістити близько 2,3 мільйона снарядів калібру 152 міліметри або близько 400 000 снарядів калібру 122 мм.

За його словами, Північна Корея продає росії свою зброю в обмін на технологічну допомогу у програмі озброєння. Він нагадав, що нещодавно КНДР успішно запустила супутник-шпигун і пообіцяла запустити ще три цього року.

«Супутник-шпигун Північної Кореї, запущений у листопаді, вважається рудиментарним. Якщо росія продовжить пропонувати технологічну допомогу, очікується, що можливості супутника покращаться», - вважає Шін.

Додмо, як раніше повідомлялося, у Білому домі 4 січня повідомили, що Кремль отримав від Північної Кореї пускові установки та кілька балістичних ракет.

Отриманою зброєю, ймовірно, вдарили по Україні 30. В Українській розвідці офіційно цієї інформації не підтвердили.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також