Кого призвуть на службу після оновлення даних: відповіли у Міноборони

Після оновлення облікових даних військовозобов'язаних мобілізація в Україні вийшла на якісно новий рівень

У працівників ТЦК з’явилась база, з якою можна формувати Збройні сили відповідно з нагальними потребами і тому до лав Сил оборони передусім призиватимуть тих, хто має військово-облікову спеціальність, найбільш потрібну у даний час. Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

«В першу чергу новий призов буде залежати від тих військово-облікових спеціальностей, які мають військовозобов'язані, і запитів на певну кількість тих фахівців військовим керівництвом. Тобто вертикаль ТЦК, командування Сухопутних військ, Генштаб, буде працювати відповідно до своєї структури», – зазначив він.

Але запити можуть змінюватися в залежності від того, яка зброя надходить в Україну, та яка ситуація на лінії бойового зіткнення, зауважив Лазуткін.

За його словами, на даний час дуже багато запитів на операторів БПЛА та роботизованих систем, на представників ІТ-сфери – через те, «що війна стає більш сучасною та технологічною».

«Останнім часом збільшилася кількість запитів на такі тилові спеціальності, як кухар чи діловод. Традиційно багато запитів на водіїв, також потрібні механіки, стрільці і розвідники», – додав Лазуткін.

Речник Міноборони підкреслив, що оновлення даних «підштовхнуло людей до того, щоб зайняти активну позицію, взяти відповідальність за власну долю і почати шукати себе в українському війську».

Читайте також, демобілізація під час війни: у Міноборони пояснили, від чого це залежить

«Окрім того, що оновилися облікові дані, і тепер вже є база, з якою можна працювати, ми маємо ще й сплеск проактивності людей, які вагалися. Люди морально були готові захищати Батьківщину, але цей закон став для них поштовхом», – зазначив він.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також