Коли можна отримати та сума виплат: в Україні пенсіонерам підвищать пенсії

Однак нарахування та реальне підвищення вони зможуть відчути, коли отримають пенсії у липні

ФОТО: ілюстративне

Понад 3 млн українським пенсіонерам, які продовжують працювати на пенсії у квітні проіндексували пенсії.

Про це повідомляє «Today».

Однак нарахування та реальне підвищення вони зможуть відчути, коли отримують пенсії у липні. Пов’язано це з термінами здачі податкової звітності. Доти її не надали, не можна  зрозуміти хто із пенсіонерів працював, яку зарплату, з якої платився Єдиний соціальний внесок, отримував. Коли ці відомості надійдуть у податкову та Пенсійний фонд, тоді та можна буде перерахувати пенсії. 

Як будуть нараховуватися пенсії пенсіонерам, що продовжують працювати:

  • Пенсіонерам, що працюють на пенсії, пенсії перераховують раз у два роки. Тому, підвищену пенсію отримують ті пенсіонери, які вже попрацювали 2 роки  після виходу на пенсію або якщо пройшло 2 роки після попереднього перерахунку пенсії.
  • Пенсію за збільшенням стажу перерахують усім працюючим пенсіонерам.
  • Пенсію по зарплаті перерахують тим пенсіонерам у яких зарплата зараз значно вища за ту, яку вони отримували при виході на пенсію. Якщо зарплата, яку отримує пенсіонер зараз нижча за ту, яку отримував при виході не пенсію — сенсу перераховувати не має, бо вона виявиться нижчою ніж ту, яку отримує зараз.
  • Отримувати цю пенсію пенсіонери зможуть з липня.
  • Оскільки пенсії були підвищені у квітні, у липні пенсіонери, що працюють зможуть отримати чотири доплати: за квітень, травень, червень і липень. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також