Колишній воєнком Борисов «заробив» 188 мільйонів гривень

Гроші нібито були позиками

Колишній начальник Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євген Борисов незаконно збагатився на 188 млн грн. Про це заявив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков на брифінгу.

«Це рекордний висновок встановлення фактів, 188 млн грн. Тільки один об'єкт в Іспанії коштує 3 мільйони 700 тисяч євро – це 15 грудня 2022 року, коли Україна була під щоденними обстрілами росіян», – сказав голова НАЗК.

Всі отримані гроші нібито були позиками.

«Одна з них – нібито від власника нічного клубу »Ібіца«. Доказів немає. Під час підписання документів підписанти навіть не перебували в Одесі. Також там викрили незаконні канали виїзду за кордон. Випадок кричущий», – сказав Новіков.

Голова НАЗК повідомив, що ініційовано перевірку всього керівного складу територіальних центрів комплектування.

Нагадаємо, що в Україні перевірятимуть всіх військкомів.

Ще наприкінці квітня колишній нардеп Ігор Мосійчук стверджував, що начальник Одеського військкомату Євген Борисов нібито мав фінансовий зиск із можливої незаконної діяльності. Це начебто дозволило йому придбати віллу в Іспанії вартістю 3 млн 950 тис. євро для своєї матері-пенсіонерки та офіс для дружини за 2 млн євро. Крім цього, одне з інтернет видань, 368.media, стверджувало, що Борисов наприкінці минулого року виїздив до Іспанії відпочивати на елітний курорт.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт