Колишньому українському телеведучому оголосили підозру в держзраді

Наразі Юрій Кот підтримує російську агресію та дискредитує українців

ФОТО: Юрій Кот

Екс-українському телеведучому, а зараз — російському пропагандисту Юрію Коту оголосили підозру в держзраді.

Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, під час Революції Гідності в 2013–2014 роках Кот був ведучим на київському так званому «Антимайдані», після чого переїхав жити до росії. Телеведучий публічно підтримував проросійських бойовиків на Донбасі, працював у державному російському пропагандистському інформагентстві «Росія сьогодні» та інформагентстві «News Front».

Як зазначають в СБУ, Юрій Кот займався інформаційним викривленням подій на Євромайдані, крім того, підбурював до міжетнічних конфліктів, розпалював сепаратистські настрої серед українців та формував хибний образ частини українського населення як «націонал-фашистів».

Від початку повномасштабної російської агресії Юрій Кот також підтримує дії російської влади, про що публічно заявляє, в тому числі, у своєму телеграм-каналі «Юрий Кот — Быть добру!». Там він подає викривлену інформацію щодо історичних та політичних фактів та розповсюджує прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

У 1999–2011 роках Юрій Кот працював на «Інтері». За статтею про держзраду йому може загрожувати від 15 років до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, на майно колишнього нардепа-колаборанта накладено арешт.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також