Колишня Гринкевича скористалася «схемою»: як Соні Морозюк вдалося сховати від арешту своє майно

Тепер її майно недоступне для арештів і конфіскацій.

Фото з відкритих джерел

Соня Морозюк, яка стала відома широкому загалу через близькість до родини львівського бізнесмена, який потрапив у корупційний скандал з армійськими контрактами, не така проста, як хотіла здаватися. «Художниці сенсів», як вона себе позиціонувала, вдалося сховати від правоохоронних органів дві квартири та галерею у Києві. Про це йдеться у розслідуванні «Громадського».

«15 січня Соня Морозюк позичила 6 мільйонів 700 тисяч гривень у своєї мами Ліліани Семенюти. Семенюта — звичайний ФОП, надає різні послуги — від дизайну до прибирання будинків. Також на неї записана ГО «Вік Можливостей», про інший бізнес жінки невідомо», - йдеться у дописі.

Зазначено, що одна з квартир Соні Морозюк розташована в ЖК «Альтер Его» на Новопечерських липках. Ціна таких апартаментів стартує від 6 мільйонів гривень. Приблизно така ж вартість другої квартири Морозюк, яка розташовується у ЖК «Пори року».

Жодне майно художниці Соні Морозюк, вже колишньої нареченої Романа Гринкевича, якого підозрюють у розкраданні грошей Міноборони, — не арештовано. ДБР не наклали арешт на майно, адже дівчина передала його під заставу за угодами позики.

Через позику від мами Морозюк у нотаріуса наклала обтяження на всі три об'єкти нерухомості. У реєстрі нині це значиться як договір іпотеки.

Для чого все це зробили, в коментарі виданню пояснив юрист Ярослав Бутирін: «Є Закон України про іпотеку, й там вказано, що іпотекотримач є пріоритетним стягувачем. Тобто майно, забезпечене іпотекою, не можуть забрати».

Це означає, що, поки Соня Морозюк не поверне борг своїй мамі, її майно недоступне для арештів і конфіскацій. 

А 11 січня про арешт цих об'єктів повідомляли у ДБР. У переліку майна, яке для Бюро знайшло Агентство з розшуку та менеджменту активів, прямо згадувалися квартири та галерея Морозюк.

«Агентство виявило та розшукало такі українські активи фігурантів:

  • житлова нерухомість — 17 (зокрема, 3 квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани;
  • 1 львівська квартира у власності Ярини Гринкевич;
  • 1 львівська квартира у власності Мар'яна Шведа 
  • 2 квартири у власності Софії Морозюк», — повідомлено у звіті АРМА.

Примітно, що всі дії з нерухомістю сімейство Морозюк провернуло 16 січня, а вже 17 січня «художниця сенсів» оголосила про розрив стосунків із Романом Гринкевичем

Читайте також: Гринкевичі сховали від слідчих свій маєток в якому розташовані кінотеатр, спортзал, сауна, читальна зала, 5 санвузлів (ВІДЕО)

Про це вона повідомила у своєму Instagram, де також зазначила, що планує продати всі отримані від нього подарунки та передати кошти на потреби ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також