Колишнього голову поліції Львова облили піною для гоління в Києві(Відео)

Untitle
Untitle

 Голову патрульної поліції Києва Юрія Зозулю активісти облили піною для гоління в будівлі КМДА.


Як інформує Цензор.НЕТ, його облили в ході спілкування з активістами після засідання Комісії з питань дотримання законності, правопорядку і запобігання корупції при КМДА, на якому розглядали дії співробітників поліції під час протистояння навколо скандального будівництва АЗС за адресою Ревуцького, 8 у Києві.


[embed]https://storage2.censor.net.ua/video/3/031117_zoz.mp4[/embed]


Активісти пояснили свої дії тим, що Зозуля відмовився вибачитися перед жінками, яких побили в присутності поліції. Також їх обурило, що Зозуля не відповів на питання про те, на якій підставі поліція цілодобово чергувала біля місця будівництва і хто фінансував тактичні групи. 



У свою чергу Зозуля запевнив, що готовий зробити все від нього залежне відповідно до закону для розслідування інциденту на Ревуцького.

 

Приводом для розгляду дій поліції Комітетом послужила відповідь прокуратури Києва на запит мешканців Дарниці. У відповіді сказано, що не виявлено неправомірних дій з боку працівників поліції столиці, які були присутні при побитті мешканки Дарницького району й депутата Київради Олексія Новікова на мирному зібранні біля скандальної забудови.

 

Комісія постановила на наступному засіданні заслухати звіт Зозулі про результати службового розслідування за фактом дій поліції на Ревуцького.

 

Також прийнято рішення прикріпити до справи всі заяви і скарги від жителів, які були проігноровані поліцією або прокуратурою, а також зробити звернення до Генпрокуратури з приводу дій невідомого в Балаклаві в поліцейській формі до журналіста Сергія Новікова, якого цькували газом.

 

Також на засіданні Комісії звучали запити про висловлення недовіри заступнику Зозулі лейтенантові поліції Станіславу Полухіну. Ці запити має розглянути Київрада.


 


Нагадаємо, конфлікт навколо будівництва на Ревуцького, 8 тривав кілька місяців. Там відбулося кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою.

 

Як повідомила член ініціативної групи Марина Мізнюк, ДАБК погодив понад 20 відхилень від будівельних норм. Від найближчої колонки до будинків - 38 метрів, а до зупинки громадського транспорту - 10 метрів. Активісти запевняють, що цю ділянку спершу виділили для будівництва відкритої зупинки, але забудовник змінив її цільове призначення.

varta1.com.ua: Новини