Командир підрозділу розвідки заявив, про відсутність фортифікацій

«Це або шалене злодійство, або навмисний саботаж»

Росія стягує резерви навколо Вовчанська, намагається оточити місто, окупанти вільно увійшли у «сіру зону» на Харківщині, бо першої лінії фортифікацій і мін просто не було.  Про це повідомив командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський.

«Вовчанськ… складно. Сьогодні ударна аеророзвідка 1 СБ 57 бригади зупинила просування „Шторм Z“, бригадна арта спрацювала чудово і добила роту Z разом з їхньою технікою вогневої підтримки. Але ворог стягує резерви. Почалися вуличні бої, місто оточують. Кажу це, бо ми можемо загинути і правду ніхто не почує. А навіщо тоді все?!» — йдеться у дописі.

На цій ділянці фронту не було першої лінії фортифікацій і мін. Тому ворог вільно увійшов у сіру зону, по всій лінії кордону, яка не повинна була бути сірою.

«За 2 роки на українському кордоні повинні були стояти бетонні укріплення в мінус 3 поверхи! А не було навіть мін. Ми приходимо до думки, що це або шалене злодійство, або навмисний саботаж», — наголосив Ярославський.

Він зазначив, що через відсутність фортифікацій знову ЗСУ втрачають людей та території, як це було у вересні 2022 року.

Читайте також: аналітики Інституту вивчення війни проаналізували цілі окупантів

«Знаю, що 125 ТРО, які покинули позиції, вже дає розклад про те, що їм „впарювали“ на підпис акти приймання передачі фортифікацій, які навіть на 30% були не готові як завершене будівництво. Сподіваюся, що винні будуть покарані», — додав Ярославський.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також