Командувач Нацгвардії повідомив про подальші плани звільнених з полону командирів Азову

Готуються виконувати завдання

Денис Прокопенко, фото Azov

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів про подальші плани звільнених з полону командирів легендарного полку «Азов». За його словами заборон участі в бойових діях немає, військові можуть найближчим часом стати на захист держави. Про це Півненко заявив в інтерв’ю УП.

У відповідь на питання про долю Дениса Прокопенка «Редіса», командувач відповів:

Вас же призначили якраз у день їхнього приїзду в Україну, 8 липня. Поки незрозумілою є ситуація з участю Дениса «Редиса» Прокопенка та інших керівників у війні. Нібито є якесь вето на їхню участь у бойових діях. І водночас Денис Прокопенко зустрічається з особовим складом і каже, що хоче також доєднатися до участі в бойових діях. Це можливо чи ні?

– Денис, він же обіймає якусь посаду. Вони обороняли Маріуполь, ще деякі в них були задачі не в складі бригади, а в складі батальйону тактичної групи. Вони готуються і будуть виконувати завдання, як і всі інші.

– Тобто це не проблема на сьогодні? Немає заборони?

– Для мене такої якоїсь заборони, щоб мені хтось казав, що ті воюють, а ті – ні, немає. Тим паче, я не розподіляю, хто воює. 

Ми знаходимося в Силах оборони, є Верховний головнокомандувач, є головнокомандувач, є напрямківці по оперативно-стратегічному випробовуванню. Кому треба допомога, вони присилають, грубо кажучи, військовою мовою, до мене бойове розпорядження, я його виконую, і все.

– Коли приблизно ми можемо побачити участь Дениса Прокопенка?

– Залежно від обстановки, яка складається на фронті. Можливо, і протягом місяця. Побачимо, подивимося, життя покаже.

Раніше, 16 липня  Денис Прокопенко «Редіс» зустрівся з особовим складом.

Він наголосив, що війна закінчиться після виходу на кордони 1991 року. 

 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена