Комбрига, який відмовився вести своїх бійців у «м'ясні штурми», хочуть зняти з посади і відправити в університет (ВІДЕО)

Він відмовився від стратегії РФ

Комбрига 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Івана Голішевського знімають з посади і хочуть відправити викладати в університет. Про те, що комбрига 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ знімають з посади, повідомила у Facebook  журналістка Анна Калюжна.

«Важливо! Про Часів Яр та 24 ОМБр імені короля Данила. Комбрига знімають. В бригаді перевірки. А це бригада, яка ще з декількома організмами зараз є основою стримуючою силою в Часовому Ярі», – написала вона.

Бійці 24 бригади виступили проти звільнення комбрига Івана Голішевського та звернулись до президента Володимира Зеленського з вимогою залишити його на своїй посаді.

Відео оприлюднене у телеграм-каналі «РАРОГ» батальйон безпілотних авіаційних комплексів 24 ОМБр".

Командир батальйону 24 бригади з позивним «Хасан» заявив, що Голішевського знімають з посади тому, що він нібито відмовився вести своїх бійців у «м'ясні штурми» без належної укомплектованості.

«Тим самим він відмовився від стратегії РФ. Людський ресурс на сьогоднішній день - це найцінніше, що у нас є», – сказав комбат.

У 2022 році після відновлення боєздатності, саме завдяки Голішевському бригада успішно виконувала завдання на східній ділянці фронту.

Деякі інші бійці зазначили, що Іван Голішевський є «компетентним та блискуче виконує свої обов'язки».

«Ми проти рішення зняття його з посади командира бригади. Командира, що є прикладом для своїх підлеглих. Командира, якому не байдужа доля його підлеглих. Командира, який, незважаючи на будь-які труднощі, самовіддано боронить нашу державу», – звернулися військові.

Боєць наголосив, що комбриг «дивиться на реалії, а не на фантастичні цілі військового командування».

Офіціного коментаря від 24 бригади або Генштабу ЗСУ щодо цієї ситуації поки немає.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт