Компанія «Венето» пояснила, як львівські бронежилети з’явилися в «Епіцентрі»

«Це просто помилка, людський фактор», — «Венето»

У компанії «Венето»  у Facebook прокоментували скандал із продажем бронежилетів індивідуального захисту. 

«Венето» наголосила, що близько тисячі бронежилетів, які опинилися у продажу у мережі супермаркетів, не є гуманітарною допомогою.

Під час передачі бронежилетів сталася помилка, через що у продажу виявилася продукція громадської організації «Львівський оборонний кластер».

За словами в. о. керівника компанії Олександра Жученка, «Венето» є найбільшим підприємством з пошиття текстилю у Черкаській області, тому тісно співпрацює з обласною військовою адміністрацією.

Компанія на підставі безоплатних договорів зберігала для Черкаської ОВА гуманітарну допомогу — чохли для бронежилетів, виробником якої була організація «Львівський оборонний кластер».

«Ці чохли в кількості 1 тисяч штук були передані Черкаському ОВА як гуманітарна допомога. У зв’язку з відсутністю місця для їх зберігання вони були передані на наш склад на зберігання. Надалі всі вони в кількості 1 тисяч штук були повернуті Черкаському ОВА. І як ми зараз розуміємо, тут напевно виникла технічна помилка і плутанина. З цієї тисячі штук, що зберігала Черкаська ОВА, якусь кількість вони забрали виробництва ТОВ «Група Венето», а чохли виробництва ГО «Львівський оборонний кластер» залишилися у нас на складі», — йдеться у заяві компанії.

За виконанням контракту з ТОВ «Епіцентр К», чохли в кількості до 200 штук були укомплектовані пластинами та відвантажені.

«Жилети індивідуального захисту нашого виробництва та виробництва ГО «Львівський оборонний кластер» аналогічні за функціональним призначенням, є схожими візуально. І найголовніше, що Черкаська ОВА отримала тисячу жилетів. Це просто помилка, людський фактор. Аналогічний тому, що клієнт кафе замовив еспресо, а принесли йому капучино», — пояснили в компанії ситуацію.

Нагадаємо, у «Епіцентрах» продають бронежилети, які Львівський оборонний кластер безкоштовно передає захисникам.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також