Компанію Pfizer звинувачують у приховуванні даних про шкоду їх вакцини від COVID-19

На фармгіганта подали до суду

ілюстрація: Радіо Свобода

Генеральний прокурор американського штату Канзас подав до суду на Pfizer – компанію звинувачують у приховуванні ризиків використання вакцини проти COVID-19 та брехні в питанні її ефективності, інформує «Апостроф».

Зауважується, що американський штат Канзас подав на компанію Pfizer до суду з причини того, що вона ввела в оману громадськість щодо ефективності вакцини від COVID-19. Генеральний прокурор штату Канзас стверджує, що компанія приховала ризики вакцини та робила неправдиві заяви щодо її ефективності.

У позові йдеться про те, що неправдиві заяви нью-йоркського фармацевтичного виробника порушують закон про захист прав споживачів штату Канзас – вимагають відшкодувати невизначеної грошової компенсації. Ось що заявив генеральний прокурор Канзасу:

«Pfizer зробила кілька оманливих заяв, щоб ввести в оману громадськість щодо своєї вакцини в той час, коли американці потребували правди».

Згадується, як після впровадження вакцини на початку 2021 компанія приховала інформацію щодо ускладнень вагітності, включаючи викидень, а також із запаленням у серці, відомим як міокардит і перикардит.

Натомість самі представники Pfizer зауважили: «Заяви, зроблені компанією Pfizer щодо її вакцини проти COVID-19, були точними і науково обґрунтованими». Вони вважають позов до суду необґрунтованим.

Reuters згадує, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США у червня 2021 року додало попередження про міокардит і перикардит на етикетці. Крім того, у 2023 році, відповідно до дослідження Національного інституту здоров’я США, дійшли до того, що вакцина проти COVID-19 не пов'язана з ускладненням вагітності.

Читайте також: родичі львів’янина, який помер через неналежне виконання обов’язків лікарем «швидкої», відсудили мільйон гривень.

У понеділок, 17 червня, генпрокурор штату Канзас вказав, що інші штати також співпрацювали у цьому розслідуванні та, як очікується, також мають подати позови до суду.

 

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук