Контрабанда, наркотрафік і співпраця з окупантами: група нардепів шокована ситуацією на Херсонщині

34ee040ac6fdce6df4df3f16e1ad754f
34ee040ac6fdce6df4df3f16e1ad754f

Двоє свідків заявили, що бояться за життя та здоров’я. Під час роботи Тимчасової слідчої групи щодо нападів на активістів на Херсонщині було виявлено розвиток наркотрафіку, сепаратизм, співпрацю з окупантами півострова Крим та низку дестабілізаційних чинників. Про це йдеться на сайті «ТСН», з посиланням на сторінку у «Facebook» голови ТСК Борислава Берези.

«Те, що відбувається у Херсонській області це не проблема, а повний пи*дець. Ми шоковані. Приїхали розбиратися у справі Каті Гандзюк і копнули глибше. Інформація, отримана нашою ТСК, жахає. Від контрабанди до сепарів, від наркотрафіку до глобальної корупції, від спайки влади з криміналом до вирубування лісу, від співпраці з окупаційною владою Криму до впливу регіоналів-втікачів на регіон. Те, що тут відбувається — це не дно. Це гірше. Тут треба вводити надзвичайний стан, тому що військовий стан поліпшень не дав», — написав він.



За словами Берези, є факти загрози національній безпеці, а також, державності України. Але якщо не буде жодних дій для поліпшення ситуації, то можна втратити країну. 

Депутат Мустафа Наєм, своєю чергою, заявив, що двоє допитаних свідків у справі нападу на Гандзюк на камеру та за присутності співробітників правоохоронних органів заявили, що бояться за власне життя та здоров'я, а також, за своїх близьких.

«У Херсоні, під час засідання ТСК відразу двоє людей на камери і в присутності керівництва правоохоронних органів області (СБУ, ГПУ, НПУ) повідомили, що вони бояться за своє життя і здоров’я, а також, за життя і здоров’я близьких: мер Херсона Володимир Миколаєнко і заввідділом сектору з роботи зі ЗМІ міськради, близька подруга Катерини Гандзюк, Інна Зелена», — написав Наєм на каналі у «Telegram».

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні на активістку вилили невідому речовину: потерпілу госпіталізували. Нападник чекав жертву біля під’їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30 % тіла.

Катерина Гандзюк, від отриманих опіків, померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене. Наразі, у цій справі затримано п’ятьох підозрюваних — організатора злочину та безпосередніх виконавців.  

varta1.com.ua: Новини