Контрольно-пропускний пункт "Краковець" обгородили колючим дротом (ФОТО)

2
2

Прикордонники спростовують поширену у ЗМІ інформацію, що колючий дріт на КПП «Краковець» з'явився до приїзду екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі.


Пропускний пункт «Краковець» на кордоні з Польщею, через який лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі планує в’їхати до України, обгородили колючим дротом, - повідомляє Радіо Свобода.


Кілька днів тому пункт пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні обгородили спіральним ріжучим дротом, що тягнеться ліворуч і праворуч від брами в’їзду. 



[caption id=«attachment_20573» align=«alignnone» width=«540»] Фото Радіо Свобода[/caption]

Прикордонники відмовляються коментувати ситуацію, чому обгороджений пункт пропуску. Неофіційно відомо: щоб унеможливити прорив активістів на кордон.


Також перед в’їздом на пункт пропуску кілька тижнів тому встановили командно-штабну машину зв’язку, це пов’язано, за інформацією Держприкордонної служби, з посиленням заходів безпеки на всіх ділянках українського кордону через проведення російсько-білоруських навчань «Запад-2017». 


"Огородження території при в'їзді на КПП «Краковець» пов'язане із командно-штабними навчаннями, які розгорнулись на всіх ділянках державного кордону України у відповідь на російсько-білоруські військові навчання",- повідомляє «Укрінформ» з посиланням на керівника прес-служби Західного регіонального управління ДПСУ Володимира Шеремета


За його словами, перед в’їздом на пункт пропуску кілька тижнів тому встановили командно-штабну машину зв’язку та іншу техніку.



У Міністерстві юстиції заявили, що отримали запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхаіла Саакашвілі.


Як відомо, 18 серпня у Головній прокуратурі Грузії заявили, що направили Генпрокуратурі України черговий запит на екстрадицію свого колишнього президента Міхеіла Саакашвілі.


26 серпня Саакашвілі заявив, що грузинська влада готує йому нове звинувачення – підготовку держперевороту в Грузії, щоб по прибутті в Україну його арештували з метою екстрадиції.


За словами екс-президента Грузії, звинувачення у розтраті держкоштів, у вигляді закупівлі похоронних вінків і прийманню іноземних делегацій, які йому інкримінувалися раніше, згідно з українським КПК «не тягнуть на арешт з метою екстрадиції», а президенту Петрові Порошенку і ГПУ України за його дорученням потрібні юридичні підстави для затримки Саакашвілі після перетину кордону.


Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі заявив, що до його найближчих планів входить звільнення України від «молдавських і донецьких олігархів».


Саакашвілі заявив, що перетне кордон однієї з держав Європи і повернеться в Україну.


varta1.com.ua: Новини