Контррозвідка СБУ підозрює  в державній зраді ексзаступника  міністра економіки

n_6638_22198313
n_6638_22198313

Ексзаступника міністра підозрюють у розкраданні понад 8,2 млн доларів.

Сьогодні Служба безпеки України під процесуальним керівництвом ГПУ затримала ексзаступника міністра економіки у міжнародному аеропорті «Бориспіль». Згадана особа разом з іншими  чиновниками державного підприємства «Український центр Безпека» та державної акціонерної холдингової компанії «Артем» підозрюються у державній зраді через завдання масштабної шкоди обороноздатності нашої країни.  Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За матеріалами слідства, високопосадовець Міністерства екомічного розвитку і торгівлі України й зазначені чиновники уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії  артилерійських снарядів на суму понад 16,5 мільйона доларів США.
Пізніше на рахунки фіктивних офшорних підприємств було здійснено переведення авансу в розмірі більше ніж 8,2 мільйона американських доларів. Усі учасники нажили собі тепле місце: до України технічне військове обладнання так і не надійшло.

Враховуючи той факт, що дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення Збройних Сил боєприпасами під час протидії російській агресії, експосадовцю висунуто підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Наразі, слідчо-оперативні дії тривають.

varta1.com.ua: Новини