Координували з РФ: СБУ ліквідувала угруповання в колонії біля Рівного

Фото: СБУ

Служба безпеки ліквідувала злочинне угруповання,  яке діяло в колонії у Рівненській області і яку координували “злодії у законі” з Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки України. 

У СБУ 19 січня заявили про ліквідацію злочинного угруповання, в яке, за версією слідства, входили представники з різних областей.

”За координації “злодіїв у законі” з Російської Федерації учасники налагодили наркотрафік та поширювали злочинний вплив. За даними слідства, очолював угруповання кримінальний авторитет, який відбуває покарання за злочини, пов’язані з убивством та нанесенням тяжких тілесних ушкоджень. У кримінальних колах його вважали “смотрящим” за цією спецустановою”, — коментує речниця УСБУ Рівненщини Інна Ілючок. За інформацією СБУ, чоловік створив злочинну організацію із “жорсткою ієрархією”. Туди входили як в’язні, так і жителі Рівненщини, Волині, Київщини та Донеччини. За версією слідства, у колонії вони збували наркотики.

“Смотрящий” запровадив та жорстко контролював наповнення “общака”. Туди потрапляли гроші від збуту наркотиків, азартних ігор тощо. Частину він відправляв “злодіям у законі” з Російської Федерації”, — додає речниця УСБУ.

Спільники зловмисників, які були «на волі», фасували та маскували наркотичні засоби серед продуктів та відправляли поштою до колонії. Ще одним способом постачання наркотиків був так званий метод «перекидів» — перекидали пакунки з «товаром» через захисні спорудження колонії.

Правоохоронці задокументували 13 епізодів вчинення злочинної діяльності угрупованням. Під час проведення обшуків у виправній установі та за місцями проживання фігурантів кримінального провадження співробітниками спецслужби вилучено наркотичні засоби, «чорнову» бухгалтерію, грошові кошти, засоби зв’язку та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також