Крадії електрообладнання завдали збитків "Львівобленерго" на 350 тисяч гривень

intro-1-848x446
intro-1-848x446

За останній час на Львівщині активізувались крадії електрообладнання, які залишають без світла мешканців і наражають себе та оточуючих на смертельну небезпеку. Про це повідмоляє Прес-служба ПрАТ «Львівобленерго».

Так, у травні-червні енергетики Шахтного району електромереж виявили вісім  випадків крадіжок запобіжників та електрообладнання, внаслідок яких залишались без світла мешканці міста Червонограда. Остання крадіжка тут сталась 6 червня.

Злодіїв не зупинили ні ризик бути смертельно ураженим струмом, ні те, що вони позбавили електроенергії житлові будинки.

Ще одна крадіжка трапилась біля с.Стоянів Радехівського району — зловмисники викрали понад 2 км проводу з діючої  лінії напругою 10 кВ.

Крім цього, у селах Княже, Шпиколоси, Фусів, Смиків Сокальського району, а також Забава та Торки Радехівського району енергетики виявили крадіжку оливи з трансформаторів на підстанціях.

Всі ці випадки  — мінус надійності електропостачання, загроза аварій та витрати на відновлення обладнання.

Загалом у травні-червні злодії завдали збитків на суму близько 350 тис. грн. Ці кошти мали б бути використані на ремонт електромереж, натомість доводиться ліквідовувати наслідки «промислу» крадіїв.

За всіма фактами крадіжок ПрАТ «Львівобленерго» скерувало відповідні звернення у місцеві відділи поліції та прокуратури. Вже є певні напрацювання і крадіїв обов’язково спіймають.

Звертаємось до мешканців Львова та області: якщо Ви побачили як крадуть електрообладнання або ж сторонні особи заходять в приміщення підстанцій чи піднімаються на опори ліній електропередачі, повідомляйте ПрАТ «Львівобленерго»:
• «Телефон довіри» — (032) 239-23-28 (цілодобово, анонімно);
• Кол-центр — 0-800-50-15-68 (цілодобово, безкоштовно).

 

varta1.com.ua: Новини