Кремль «анонсував» нові удари по цивільних об’єктах у містах України

Там запевняють, що ЗСУ начебто використовують житлові будинки у військових цілях

ФОТО: інформативне

Росія анонсувала нові удари по цивільних об’єктах в українських містах. За зведенням міноборони росії від вечора 16 липня, ЗСУ начебто використовують житлові будинки та освітні заклади на території України у військових цілях.

Про це свідчить нещодавнє зведення міноборони росії, пише «24 канал».

У російському міністерстві, вважають, що ЗСУ розташували свої позиції на цивільних об’єктах у таких містах:

  • Соледар, Донецька область. За дезінформацією кремля тут, у місцевій школі № 14 обладнаний опорний пункт Збройних Сил України, а у підвалі навчального закладу начебто розміщується склад боєприпасів. На прилеглій території школи начебто перебуває тяжке озброєння.
  • Харків. Російське міноборони анонсувало обстріли нижніх та верхніх поверхів житлових будинків на вулиці Пушкінській начебто обладнано позиції великокаліберних кулеметів та ПЗРК, а також складів з боєприпасами. Крім цього, міністерство країни-агресорки розповсюджує фейки, що харків’янам забороняють виїхати з міста.
  • Одеса. Міноборони РФ дезінформує, що на території школи № 100 розташована українська бронетехніка, тяжка артилерія та ракетні системи залпового вогню. Крім того, російське міноборони заявило, що територія навчального закладу замінована, а по периметру розташовані блокпости.
  • Слов’янськ. Російське міноборони запевняє, що у  соціальному притулку для дітей “Паруса Надії” начебто “бойовики націоналістичних формувань обладнали казарму та опорний пункт”.

Нагадаємо, що на білорусі зафіксовано збільшення кількості прильотів російської авіації.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також