Кричали військовим “ганьба”: подробиці релігійного скандалу на Хмельниччині з прихильниками УПЦ (ВІДЕО)

І це в час війни...

В місцевому храмі в Квасилові, на Хмельниччині спалахнув релігійний скандал. Відповідні відео опублікували в соцмережах.

Прихожани кричали «ганьба!» військовим. Також вони кричали “Ми не хочем в ПЦУ”.  

Подробиці інциденту опублікували в матеріалі видання vsim.ua

Зазначається, що в Україні триває процес переходу церков із УПЦ до ПЦУ. Інколи це супроводжується скандалами.

Такий трапився у Красилові на Хмельниччині. Вдень прощалися із загиблим на війні Іваном Кушніруком. А ввечері на акцію протесту зібралися прихильники УПЦ.

У п’ятницю, 23 червня, тут в останню путь проводжали військового, який загинув на війні. За декілька годин після цього прихильники УПЦ влаштували акцію протесту проти ПЦУ. 

Саме під час того, як з храму виходили військові, їм кричали “Ганьба”.

Довідка про Героя: Іван Кушнірук проживав у Красилові. З перших днів вторгення Росії вступив до лав тероборони. Спочатку ніс чергування на території громади. Згодом його відправили на Схід. Там він виконував завдання у найгарячіших точках. 

5 червня, під час наступальних дій, в районі населеного пункту Північне Донецької області, переміщуючись між позиціями, зник безвісти. Згодом стало відомо, що він загинув. Про це повідомляють в Красилівській міськраді. Чоловікові було 40 років. Вдома на нього чекали мама Ганна Іванівна, дочка Софія, дружина Альона, брат Юрій і сестра Галина. 

Прощання із героєм відбулося в Красилові 23 червня. П’ятницю в громаді оголосили днем жалоби за загиблим.

“Жителі Красилівської громади «живим» коридором, навколішки, з державною символікою та квітами зустріли траурний кортеж із Героєм, захисником України Іваном Кушніруком, повідомляють в Красилівській міськраді. - Панахида за загиблим пройшла в Свято-Троїцькому храмі Православної церкви України”.

Ввечері цього ж дня відбулася акція за участю прихильників УПЦ. Вони скандували “Ганьба”, коли з території храму виходили військові.

Також вони кричали “Ми не хочем в ПЦУ”. Відповідні відео і потрапило у соцмережі.

“Герої” в лапках служать рогатому сатані”. Таку фразу від прихильників УПЦ теж чули присутні. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише місцева мешканка Росина Люзак. 

Натомість  в УПЦ повідомили, що храм намагаються захопити.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена