Не лише аеродроми: аналітики ISW нарахували в рф щонайменше 250 важливих цілей

По яких можна вдарити Atacms

Удари ЗСУ далекобійною зброєю по російських військових цілях у тилу Росії мають вирішальне значення для зниження військової спроможності ворога на фронті. Зняття обмежень на удари західною зброєю дозволять ЗСУ вразити широке коло важливих цілей. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

 За прогнозом аналітиків, ця оцінка ігнорує широкий спектр інфраструктури, крім аеродромів, що використовується Росією для підтримки військових операцій проти України.

«ISW оцінює, що в росії в межах досяжності ракет ATACMS, які Сполучені Штати надали Україні, перебуває щонайменше 250 військових і воєнізованих об'єктів. Тільки 17 із цих 250 об'єктів є аеродромами, і малоймовірно, що російські військові перекинули активи з усіх інших 233 об'єктів», - пишуть аналітики.

Серед цих об'єктів - великі військові бази, станції зв'язку, логістичні центри, ремонтні майстерні, паливні склади, склади боєприпасів і постійні штаби, з яких вкрай складно або неможливо швидко перекинути активи або швидко укріпити їх.

«Ці об'єкти підтримують російське командування та управління, розвідку, рекогносцировку, забезпечують логістичну та ремонтну підтримку російських військ, які воюють в Україні та в Курській області. Таким чином, заяви про те, що немає ніякої користі в наданні Україні можливості використовувати ATACMS в росії, без урахування сотень інших об'єктів, що підтримують війну росії проти України, будуть неповними, і таким чином, неправильними», - зазначають аналітики.

Також за прогнозом аналітиків, російські сили зміцнили всі об'єкти в росії від потенційних українських ударів або розосередили активи по всьому глибокому тилу.

Читайте також: аналітики Інституту вивчення війни роз'яснили важливість дозволу США бити по глибокому тилу росії

«Російським силам, імовірно, доведеться передислокувати засоби ППО і РЕБ з усієї росії, а також з лінії фронту в Україні, щоб забезпечити необхідне покриття для тилових районів у росії в межах досяжності поставленої Заходом зброї, що, можливо, створить умови для України для розширення власних авіаційних операцій уздовж лінії фронту», - додали в ISW.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також