Кулеба прокоментував продовження "роману" дітей-блогерів

FPVa6FBCQmjtEJfqFPC1cdCDsbZ3UvsEyqTiVJsK
FPVa6FBCQmjtEJfqFPC1cdCDsbZ3UvsEyqTiVJsK

Восьмирічна Мілана Маханець з Києва та тринадцятирічний Паша Пай всередині травня знову зустрілись та опублікували спільні фото. Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба заявив, що, наразі, відкрита кримінальна справа та триває розслідування відносно контенту «блогерів». Про це повідомляють «ФАКТИ»





Відповідаючи на питання журналістів, Кулеба запевнив, що зараз важливо говорити про онлайн-безпеку не лише з дітьми, але і з дорослими. Адже іноді батьки самі піддають синів і дочок небезпеці.

Уповноважений з прав дитини заявив, що вважає контент, який виготовляли і публікували дорослі, використовуючи своїх дітей, неприпустимим і таким, що порушує їх права. Адже він може шкодити не тільки дітям, які його створюють, а й тим, які спостерігають за ними та наслідують.

«Я звернувся в МВС, Генпрокуратуру, кіберполіцію, соціальні служби для встановлення фактів та  реагування на них. Зараз кримінальне провадження відкрито і розслідування триває», — заявив уповноважений з прав дитини.

Микола Кулеба розповів, що, наразі, немає такого контенту, який публікували раніше. Але додав, що завдання соцслужб та правоохоронців контролювати ситуацію. Адже межа «дозволеності» в інтернеті та в законодавчому полі дуже розмита.

Він пояснив, що інколи батьки не бачать межі, коли розвага перетворюється на експлуатацію сина або дочки.

На думку психологів, не останню роль в такому положенні справ грає той факт, що сьогодні часто вихованням дітей займаються не батьки а... Інтернет або вулиця. Більше того, мами і тати часом забувають про свою роль друга і наставника, зате починають активно використовувати дітей для зйомки власних влогів, а в гонитві за «лайками» порушують особисті кордону та права дитини.

Це вже не кажучи про педофілів та інших злочинців, які можуть натрапити діти в Інтернеті і відстежують викладені відео. Ці люди бачать, що дитина з дитинства звикла до зйомок, і можуть обманом виманити у нього/неї непристойні фото, а потім ними ж його шантажувати.

Додамо, що малолітні блогери зустрілися після майже 2 місяців розлуки й знову опублікували спільні фото у соцмережах. Мілана написала, що Паша подарував їй ведмедика.





varta1.com.ua: Новини